Uyuz nedir ?

Uyuz bir deri hastalığıdır ve insanlarda paraziter bir kene olan Sarcoptes scabei bulaşmasıyla oluşur. Bu akarlar genellikle cilt yüzeyinde tüneller açarak yaşarlar ve bu tünellerde yumurtlarlar. Uyuz, cildin kaşıntılı, kızarık ve döküntülü bölgelerle kaplanmasıyla kendini gösterir. Kaşıntı özellikle gece artar ve enfekte olmuş kişilerin günlük yaşamını ve uyku düzenini bozabilir.

Uyuz nasıl yayılır?

Uyuz, temas yoluyla kolayca yayılabilir. Enfekte bir kişiyle doğrudan temas (örneğin, ciltten cilde temas) veya enfekte kişinin kullandığı eşyaları (örneğin, giysiler, yatak takımları vb) kullanmak suretiyle bulaşabilir.

Uyuzun bulaşması nasıl önlenir?

Uyuzun yayılmasını önlemek için enfekte kişilerin kişisel eşyalarını ve giysilerini sık sık yıkamaları, temiz tutmaları ve enfekte kişilerle doğrudan teması sınırlamaları önemlidir. Bu esnada %100 Doğal Akar Spreyi ürününü kullanarak uyuzun bulaşmasını önemli ölçüde durdurmuş olursunuz.

Uyuzun tedavisi nedir?

Uyuz tedavisi için genellikle tıbbi müdahale gereklidir. Doktorlar, uyuzun neden olduğu semptomları hafifletmek ve enfeksiyonu tedavi etmek için ciltte özel kremler veya losyonlar reçete edebilirler. Bu ilaçlar genellikle cilde uygulanır ve uyuz kenelerini öldürür. 

Ayrıca bunun tedavisine destek olmak için aromaterapiden faydalanabiliriz. Kaşıntınız olduğunda,  cildinize, giysilerinize, yatak, yastık, yorgan ve çarşaflara, çocuğunuzun bebek arabası veya pusetine, pelüş oyuncaklara, kısacası temas ettiğiniz yüzeylere akar spreyini günde 1 defa sıkarak kullanabilirsiniz. %100 Doğal içerikli akar spreyi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

https://aromaterapikurunler.com/akarason-dogal-akar-uyuz-spreyi-300ml