Okaliptus radiata (Eucalyptus radiata) nedir ?

Eucalyptus radiata, Eucalyptus cinsinin uzun süreli kronik rahatsızlıkları olan kişilerde güvenle kullanılabilen bir tür olması ve aynı zamanda güçlü ve etkili bir uçucu yağ olması nedeniyle Temel Bakım Yağı olarak kullanılabilir. 


%100 Doğal Health and Sleep Okaliptus Radiata 


Okaliptus radiata ne için kullanılır?

Okaliptüs radiata belki de en çok solunum yolu enfeksiyonlarına karşı etkinliği ile bilinir, ancak başka birçok kullanımı da vardır. Bu, antiinflamatuar, idrar söktürücü ve koku giderici özelliklere sahip, antiseptik, antibiyotik, antiviral ve analjezik bir uçucu yağdır. Karmaşık karışımların bir parçası olarak okaliptüs radiata, sistit ve kandida tedavisinde de yardımcı olabilir. Yazın vücudu serinletir, aynı zamanda güneş yanığını tedavi eder ve böcekleri caydırır, kışın ise ısıtır ve enfeksiyonu uzak tutar.


Okaliptus radiata (Eucalyptus radiata)  nerelerde kullanılır?

Soğuk yaralar / Ateşli hastalıklar (herpes simpleks virüsü), Nezle, Soğuk algınlığı, Kuru öksürük, Mukuslu öksürükler, Yiyeceklerden Kaynaklanan İshal İçin, Viral Enfeksiyona Bağlı İshal İçin, Kulak ağrısı gibi durumlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun yanında Okaliptus Radiata Lumbago (bel ağrısı), Nevralji, Sinüzit, Sinovit, Solunum sistemi enfeksiyonu, Bakteriyel enfeksiyon, Viral enfeksiyon, Sırt ağrısı gibi durumlarda da sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca  Tenosinovit, Tendinit, Tenisci dirseği, Tükenmişlik Sendromu Canlandırıcı ve Gribal enfeksiyonlar da kullanılır.




Okaliptusun gripte kullanımı?

"Grip"ten sorumlu olan tanımlanmış ve tanımlanmamış birçok virüs vardır. Ateş, yorgunluk, öksürük, soğuk algınlığı, kas ağrısı ve bitkinliği içeren viral saldırıların hepsine bu etiket verilir. Tedavinin hızlı olması ve virüsle savaşmanın yanı sıra bağışıklık seviyelerini yükseltmeyi amaçlaması gerekir. Temel Bakım Kitinde, bu tür viral enfeksiyonlar üzerinde derin etkisi olan birkaç yağ vardır. Özellikle çocuklarda güvenli kullanımı nedeniyle okaliptus radiata uçucu yağının kullanılması viral saldırının semptomlarını azaltabilir.


Okaliptusun Virüste Etkisi nedir?

AĞIZDA VİRAL NEDENLİ SOĞUK ÜÇLÜLER: HSV-1

Herpes simpleks virüsü 1 (HSV-1), genital herpes olan HSV-2'yi içeren Herpesviridae ailesinin bir parçasıdır. Dudaklardaki uçuklar çok görünür oldukları için acı verici ve rahatsız edici olabilir ve onlar bitene kadar hayatınız askıya alınmış gibi hissedilebilir. Virüs uykudadır ve en uygunsuz zamanda, özellikle stres zamanlarında ortaya çıkabilir. Dinlendirici bir tatilde bile, güneşe uzun süre maruz kalmaktan dolayı yaralar patlayabilir. Her kişinin semptomları benzersizdir, ancak genellikle ağrının ortaya çıkacağı yerde bir uyarı kaşıntı veya karıncalanma hissi, kızarıklık veya şişlik vardır ve bundan önce bile baş ağrısı, yorgunluk veya kas ağrısı gibi grip tipi semptomlar olabilir. Uçucu yağların bu erken aşamalarda kullanılması, hastalığın etkilerini önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabilir.

Okaliptüs radiata; Nane Okaliptüs

Aromaterapide favori olan nane okaliptüs uçucu yağı, tüm okaliptüs türlerinin en çok yönlü olanıdır ve bir dizi terapötik kullanım için uygundur.


Okaliptüs radiata; Nane Okaliptüs kökeni nedir?

Nane okaliptüsü (E. radiata) yaklaşık 100 fit (30 m) uzunluğa kadar büyür ve ovulduğunda nane aroması yayan parlak, koyu yeşil yaprakları vardır. Kabuk, mavi sakız ağacının aksine çatlaklı ve liflidir ve şeritler halinde soyulur.


Okaliptüs radiata faydaları nelerdir?

Bu okaliptüs yağı güçlü bir balgam söktürücüdür ve hafızayı güçlendiren bileşik sineol açısından zengindir. Odunsu bir alt ton ile taze, canlı, serinletici bir kokuya sahiptir. Nane okaliptüsünün mavi sakızdan daha az delici bir aroması vardır ve uygun şekilde seyreltildiğinde çocuklar ve yaşlılar tarafından daha iyi tolere edilir. Soluk sarı bir renge sahiptir ve karışımlara iyi bir üst nota yapar.

Okaliptüs hangi uçucu yağlarla karıştırılır?


Nane okaliptüsü, diğer kafurlu yağların yanı sıra sedir ağacı, papatya, sardunya, greyfurt, lavanta, limon, mercanköşk, melisa, çam, ladin ve kekik ile iyi karışır.

Nane okaliptüs ayrıca dar yapraklı nane ve Forth River nane ortak adlarıyla da anılır.

Uçucu yağ genellikle Latince adı Eucalyptus radiata altında satılmaktadır.


Okaliptus radiata neden çocuklarda kullanılır?

Okaliptus radiata diğer adıyla nane okaliptüs içerisindeki aktifler nedeni ile çocuklar için güvenle kullanılabilir. Özellikle okul döneminde sık karşılaştığımız üst solunum yolu enfeksiyonları için çok uygun bir uçucu yağdır.

Çocuklar için en uygun yağ olan Health and Sleep Okaliptus Radiata 

Çocuklar için okaliptus nasıl kullanılmalıdır?

Her gün sabah okula giderken çocuklarımızın yakasına 1-2 damla kullanabilirsiniz. Ayrıca akşam yatmadan yastığına 1-2 damla damlatabiliriz. Kalorifer suluğuna, eğer varsa difüzöre damlatarak ta yatak odasında kullanabiliriz. Ayrıca içeriğindeki 1-8 cineole etken maddesi nedeniyle ders çalıştıkları ortamda da kullanmak odaklanmayı arttıracaktır.

 

Okaliptus yağı nasıl seyreltilir?

Okaliptus radiata’yı eğe rki burun altı ya da sırt göğüs gibi vücut yüzeyine uygulamak isterseniz; tatlı badem yağı ve çörek otu yağı ile %1 oranında seyrelterek kullanabilirsiniz.

 

Okaliptus yağı hangi sabit yağlarla karıştırılır?

Okaliptus radiata’yı çocuklar için uygun olan; soğuk sıkım tatlı badem yağı, soğuk sıkım jojoba yağı, soğuk sıkım çörek otu yağı, soğuk sıkım zeytin yağı ile maserat yapılmış aynısefa yağlarını kullanabiliriz.